Heeft u last van Wolluis, Dopluis, Spint of Rupsen? Ook hier zijn diverse (biologische) oplossingen voor!
Heeft u geen idee waar u precies last van heeft? Neem een takje/ blaadje mee naar de winkel dan kijken wij wat er aan de hand is.
Katten kunnen ook voor veel irritatie zorgen, ze laten graag hun geur achter. Hiervoor hebben wij een biologisch middel die de katten verjagen, dit geeft een nare geur af voor de katten. Ook bestaan er plantjes hier tegen.
Ook hebben we muizenhaver, muizenvallen, mollenklemmen, wespen schuim, anit mieren, lokdoosjes, slakken korrels, slakken barriere, zilvervissjes spray, enz.
Tijdens een natte zomer is het onvermijdelijk: gevoelige en zwakke planten krijgen last van schimmelziekten. De bekendste is meeldauw die de plant bedekt met een laagje wit schimmelpluis. Schimmel is moeilijk te bestrijden en slaat snel op andere planten over. Ze veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant belemmeren en soms ten grond richten. Een andere schimmelsoort is roest. Deze is te herkennen aan rode en gele vlekken op de bladeren. Aan de onderkant komen geelbruine, in de herfst naar zwart verkleurende puistjes ter grootte van een speldeknop. Sterroetdauw, ook wel blackspot genoemd, komt vooral op rozen voor, preventief spuiten in maart is aan te bevelen. De valse meeldauw heeft een witgrauw laag schimmelpluis aan de onderzijde van het blad. Aan de bovenkant onstaan vaak geelgroene vlekken. Aangetaste delen van de planten moeten worden verwijderd.
Een biologische oplossing voor onder andere bestrijding van slakken, boedluis,
Wij willen u een waarschuwing geven over het gebruik van azijn.
- Azijn is net zo schadelijk voor de bijen en micro-organisme als ieder anders onkruid bestrijdingsmiddel.
- Azijn maakt het onkruid alleen oppervlakkig dood en dus niet de wortel waardoor je het vaak zult moeten herhalen.
- De meeste drukspuiten gaan kapot als u deze met azijn gebruikt.
- Azijn vermengt zich met het oppervlaktewater en grondwater en verspreidt zich zo...doende over een veel grotere oppervlakte dan waar je het voor gebruikt. Een kleine hoeveelheid azijn op een kleine oppervlakte heeft zo al een behoorlijk negatieve invloed op de natuur. Trouwens, wist je dat het de waterzuiveringsbedrijven miljoenen euro’s per jaar kost om verontreinigende middelen zoals azijn weer ons uit drinkwater te filteren?
- Onkruid bestrijden met azijn is niet gewenst. De Rijksoverheid vindt het gebruik van huis-,tuin-, en keukenmiddelen ook geen goed alternatief voor onkruidbestrijding. Azijn is door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (nog) niet beoordeeld op schadelijke effecten voor het milieu maar is al wel verboden voor deze toepassing. Je riskeert dus een boete als je azijn tegen onkruid gebruikt.
- Door het gebruik van azijn kunt vlekken krijgen in uw tegels.
- Azijn beïnvloed de groei en bloei van de planten die in de buurt staan van het gebruik, omdat zoals hierboven staat uitgelegd het in het oppervlakte water terecht komt.
Als u echt goed bezig wil zijn, dan kunt u het beste uw pad iedere week aanvegen en het onkruid met de hand wegplukken.
© 2024 www.tuincentrumschoutenbos.nl - Powered by Shoppagina.nl