Geen producten (0)

Insectenhuisjes

Insectenhuisjes

Wist je dat er steeds minder insecten in onze tuinen rondvliegen? Bijen, vlinders en hommels hebben het zwaar. En juist deze insecten hebben een belangrijke rol in ons ecosysteem. Zo bestuiven bijen de bloemen.

Lees meer

Egels in de tuin krijgen...

Egels in de tuin krijgen...

Egels gaan meestal rond oktober hun nest bouwen voor de winterslaap, maar soms veranderen ze halverwege de winter toch nog een keer van plek dus het is altijd een goed moment om deze te plaatsen. Daarom hebben wij wat tips verzameld hoe je de meeste kans maakt dat er een egel in de tuin komt slapen bij jou!
Egels zijn natuurlijke bestrijders van schadelijke beesten als rupsen, slakken en maden. Zij zorgen voor een natuurlijk evenwicht in uw tuin zonder het gebruik van insectenverdelgers.

Lees meer

Groenbemesters

Groenbemesters

Groenbemesters gebruik je vooral in de moestuin op stukken grond die leeg staan na de laatste oogst. Groenbemesters zijn eenjarige planten die met hun wortels de structuur van je grond verbeteren. Wanneer groenbemesters afsterven of wanneer je ze in het voorjaar door de grond schoffelt, verrijken ze de bodem door er humus en/of stikstof aan toe te voegen. Heel erg handig en nuttig dus! Deze plantaardige bemesters zaai je gemakkelijk en groeien zeer snel. Ook nu nog, zo laat in het (moes)tuinseizoen.

Lees meer

Vlooien, teken en wormen

Vlooien, teken en wormen

Terug van vakantie? Dit is vaak een moment dat vlooien eitjes uitkomen.
Het is een hele vervelende plaag die je liever wil voorkomen, wees er dus op tijd bij!
En vergeet daarbij ook niet te ontwormen, vlooien kunnen namelijk dragers zijn van de lintworm.

Lees meer

Planten delen, spliten en vermeerderen

Planten delen, spliten en vermeerderen

Planten verjongen door ze uit de grond te halen en er meerdere kleine kluiten van te maken kun je zowel in het vroege voorjaar als in het najaar doen. Afhankelijk van het soort plant splits, deel of scheur je de moederkluit die je voorzichtig uit de grond schept. Schud eerst zo veel mogelijk losse aarde van de kluit en bekijk dan of je de plant met de hand kunt scheuren of delen of dat je er een schep, spitvork of snoeischaar bij nodig hebt...

Lees meer

Z O M E R S N O E I - D R U I F

Z O M E R S N O E I - D R U I F

Het is nu de tijd om je druif een zomersnoeibeurt te geven.
Hierbij snoei je zoveel mogelijk blad weg, zodat er meer zonlicht op de druiventrossen kan vallen.
Zo krijg je extra zoete druiven. laat na iedere tros twee bladeren zitten.
Als je grotere druiven wilt, kun je ook een deel van de druiventrosjes verwijderen.
Haal bij de rest van de trosjes de kleinste druiven weg.
Dat wordt smullen!

Lees meer

Vijver tips

Vijver tips

Vijver Tips!
• Tijdens warme dagen verdampt er veel water, hou het waterpeil dus goed in de gaten.
• Door het warme weer zullen ook algen sneller groeien. Maak de pomp regelmatig schoon en verwijder algen met een schepnet.
• Door de hogere watertemperaturen hebben de vissen nu ook meer behoefte aan voedsel.
• Knip uitgebloeide waterlelies regelmatig weg. Dit komt de bloei ten goede.
• Krijgt u het water van de vijver maar niet schoon/ helder? Kom naar de winkel met een vers water monster, dan kijken wij graag mee

Lees meer

Bodembedekkers

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn ideaal! Ze groeien breeduit, waardoor op die plek geen onkruid meer kan groeien. Minder onkruid betekent ook minder werk. Met bodembedekkers krijg je dus een onderhoudsarme en aantrekkelijke groene tuin. Een echte aanrader dus!Bodembedekkers zijn ideaal! Ze groeien breeduit, waardoor op die plek geen onkruid meer kan groeien. Minder onkruid betekent ook minder werk. Met bodembedekkers krijg je dus een onderhoudsarme en aantrekkelijke groene tuin. Een echte aanrader dus!

Lees meer

Planten en tips voor de droge tuin

Planten en tips voor de droge tuin

Tijdens een periode van warmte en droogte zul je maatregelen moeten gaan treffen in de tuin.
Vind hier tips van ons!

Lees meer

Help! Een droog, geel, dor gazon

Help! Een droog, geel, dor gazon

Heb je een dor of droog gazon? Dan zullen deze foto’s je vast niet onbekend voorkomen. Door het warme en droge weer in de zomermaanden, is de kans groot dat het gras dor en droog is, geel is geworden en misschien verschijnen er zelfs kale plekken in het gazon. Er is bijna niet tegenaan te sproeien! Ook de komende dagen worden er hoge temperaturen voorspeld

Lees meer

Planten en tips voor de droge tuin

Planten en tips voor de droge tuin

Heb je een droge tuin? Kijk hiernaast voor planten die droogte goed kunnen verdragen.
Deze vaste planten zijn eenvoudig te verzorgen en zijn niet erg gevoelig voor ziekten.
Een droge tuin met een zandgrond zal het water niet goed vasthouden. Het is daarom aan te raden om de grond te verbeteren voordat je gaat beplanten. Let bij het kiezen van je planten ook nog op de hoeveelheid zon of schaduw die de plant vereist.

Lees meer

Bloemenweide zaaien

Bloemenweide zaaien

Om te zorgen voor meer biodiversiteit kun je planten planten en bomen planten in de tuin maar een bloemenveldje maken is heel makkelijk en daarmee help je de bijen en vlinders maar lok je allemaal nuttige insecten die jou weer kunnen helpen in de tuin.

Zaai bij voorkeur tussen eind april/mei een mengsel dat bij jouw tuin past.

Lees meer

Makkelijke planten voor de schaduwtuin

Makkelijke planten voor de schaduwtuin

Komt er niet veel zon in jouw tuin? Kijk hiernaast welke planten het goed doen in de schaduw.
Deze vaste planten zijn eenvoudig te verzorgen en zijn niet erg gevoelig voor ziekten.
Er is sprake van een schaduwtuin als er maximaal twee uur zon per dag schijnt. Een schaduwrijke tuin hoeft niet saai te zijn. Er zijn verschillende kleurrijke planten te vinden die graag in de schaduw staan. Sommige planten geven kleurrijke bloemen.

Lees meer

Leg een gazon aan!

Leg een gazon aan!

Een gazon is heerlijk voor kinderen om op te spelen of om in de zomer op te zonnen. Gras geeft je tuin een mooie natuurlijke uitstraling. Een gazon heeft nog meer voordelen. Met een gazon kan het regenwater gemakkelijk in de ondergrond wegzakken. Hierdoor vult het grondwater aan en helpt het verdroging te voorkomen. Een bloemrijk grasveld levert een bijdrage aan de biodiversiteit en zorgt voor een betere doorworteling van de bodem. Onder de groene laag is er enorm veel leven te vinden! Denk bijvoorbeeld eens aan regenwormen, slakken, duizendpoten, etcetera. Samen zorgen ze voor een waterdoorlatende bodem, de verwerking van plantenresten en zijn ze voedsel voor bijvoorbeeld vogels.

Lees meer

Plant een boom!

Plant een boom!

Bomen zorgen voor bescherming tegen weersinvloeden door sterke (koude) wind te breken en in de zomer is het prettig vertoeven in de koele schaduw onder de boom. Voor iedere tuin en grondsoort is een geschikte, kleinere boom te vinden met bijv. prachtige bloesems, vruchten of herfstkleuren. Ze voorzien dieren in de omgeving van de nodige bessen, nootjes en ander voedsel. De afgevallen bladeren vormen de basis van een gezonde bladcompost en vormen schuilplaatsen voor egels en andere nuttige tuindieren. Daarnaast zorgen ze door verdamping voor afkoeling in tuinen en buurten, absorberen ze stof en zuiveren ze de lucht.

Lees meer

Maak een geveltuintje

Maak een geveltuintje

Haal eens een paar tegels weg langs de gevel zo kunt u de voorkant van de woning verfraaien. Regenwater kan infiltreren, vogels vinden een schuilplek en nestgelegenheid.

Lees meer

Plaats een regenton

Plaats een regenton

Gebruik regenwater voor je tuin. Regenwater is zacht en goed voor de planten. Je bespaart ook op drinkwater. Dat is goed voor ons allemaal. Maar hoe doe je dat allemaal precies? De tips vind je op de volgende afbeeldingen...

Lees meer

Een tuin vol vogels, bijen en vlinders

Een tuin vol vogels, bijen en vlinders

Ze komen er om eten en drinken te zoeken, nestjes te bouwen en om te badderen. Verschillende soorten beplanting vinden ze prettig. Planten bieden zaadjes om te eten. Bomen bieden bescherming en soms ook fruit. Hagen dienen als schuilplaats door de dichte takken en doornen. Een gazon of grasveldje is erg aantrekkelijk voor vogels door de insecten en wormen die er wonen. Veel insecten zijn nuttig, ze zorgen voor de bloemen en planten in je tuin en zijn voedsel voor vogels en kleine zoogdieren. In de afgelopen 50 jaar zijn al 80% van de vlindersoorten verloren gegaan. Alle redenen om ze dus een handje te helpen. Er zijn veel manieren om je tuin aantrekkelijk te maken voor vlinders, bijen en vogels. Hiernaast vind je een aantal ideeën.

Lees meer

Levende tuin

Levende tuin

In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Waardoor het een gezondere en fijnere wereld wordt.

Lees meer

Nuttige beestjes

Nuttige beestjes

Heel veel beestjes helpen jou om ziekten en plagen uit je tuin te houden. Hieronder ontdek je hoe je deze nuttige tuinhulpjes lokt en wat ze betekenen voor je tuin.

Lees meer

Gazon in het najaar

Gazon in het najaar

Gazonmeststof voor het najaar stuurt je gazon sterk de winter in.
In de zomer heeft je gazon geleefd. Na een intens seizoen van maaibeurten, trappende voeten en hete zonnestralen, kijkt je grasmat uit naar een tijd van verdiende rust en herstel. Help je gazon aan te sterken met de essentiële najaarsbemesting, en word na de winter verwelkomd door een diepgroene, dichte grasmat. Helemaal mos- en onkruidvrij!

Lees meer

Alternatieven voor buxus

Alternatieven voor buxus

De schade is vaak zo groot, dat je buxus niet meer te redden is. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die lijken op de buxus, maar veel minder last hebben van ziektes of insecten die schade aanbrengen aan de plant.

Ontdek in dit artikel de leukste alternatieven voor een buxus in de border, een buxus als haag of in een pot. Laat je wel altijd in het tuincentrum of door een plantenkweker adviseren, want de buxusmot zou zomaar zin kunnen krijgen in een andere plant.

Lees meer

5 planten om slakken te voorkomen

5 planten om slakken te voorkomen

Hoewel er heel wat planten zijn waar slakken wel een hapje uit lusten, zoals de welbekende Hosta, zijn er ook planten die de slak liever mijdt. Een natuurlijke oplossing om een slakkenplaag in de tuin te voorkomen, is dan ook om deze planten in je tuin te planten. In deze blog delen we 5 van deze anti-slak planten.

Lees meer
 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.