Siergrassen doen het de laatste jaren erg goed. Ze duiken op in de meest uiteenlopende tuinontwerpen, van klassiek tot exotisch. Met siergrassen kan u alle kanten op. Het aanbod is enorm. Voor elk type tuin bestaat er wel een gepaste variëteit. Waar dient u op te letten wanneer u siergrassen gaat planten?
Siergrassen zijn er in allerlei vormen, kleuren en hoogtes. Het zijn gemakkelijke planten die vrijwel nooit last hebben van ziektes en plagen. Bovendien kunnen ze vele functies vervullen. In combinatie met bloem- en bladplanten zijn ze vaak een welkome afwisseling. Sommige soorten kunnen zelfs als haag of windkering dienst doen. De lagere soorten zijn dan weer perfect als bodembedekker. Zowel in de zomer als in de winter kan u met siergrassen bijzondere accenten creëren in uw tuin.
Siergrassen vragen een vochtige, voedingsrijke grond die goed draineert. Daarom is het belangrijk dat er vooral voldoende humus aanwezig is in de grond. Door bij het aanplantenVivimus in het plantgat te mengen, creëert u de ideale bodemcondities voor uw bamboes en decoratieve grassen. Deze veredelde humusbron op basis van natuurlijke grondstoffen zorgt ervoor dat uw siergrassen snel aanslaan en optimaal kunnen groeien.
Zoals de Pampasgras, Pennisetum, Cortaderia, Molina, Panicum en Calamagrostis.
Deze snoei je 1 keer peer jaar net na de winter. Zorg dat je een scherpe snoei schaar heb en handschoenen, grassen kunnen behoorlijk snijden. Deze siergrassen moeten gesnoeid worden rond de 5 tot 25cm van de grond, afhankelijk van de grootte van de plant.
De meeste wintergroene siergrassen hoef je niet te snoeien. Toch willen sommige van deze grassen (zoals de Festuca) wel eens wat beschadigd zijn na de winter. Dan kun je alsnog deze na de winter helemaal terug snoeien of deels.
Zoals de Carex, Juncus, Festuca Glauca, Luzula.
Deze zijn vaak zelfs na een strenge winter nog groen. Je hoeft alleen de beschadigde en lelijke bladeren te verwijderen.
© 2024 www.tuincentrumschoutenbos.nl - Powered by Shoppagina.nl